Bästa dan tyckte eleverna på SETT mässan

I dag har vi deltagit med fyra elever från vår skola i Tänk Om´s monter. Barnen startade med att göra ett manus till en animerad film. Häftigt att kunna använda whiteboard-pennor direkt på bordet tyckte vi allihop. Man hade skruvat fast plexiglas på borden och förvandlat dem till ”whiteboard-tavlor. När bakgrunderna var färdiga använde barnen appen IStopMotion för att göra animerad film. Det var många som var intresserade och ville se hur resultatet blev. Två filmer hann vi med innan vi gjorde en film med IMovie om skurken som stal en IPad mitt under ett nyhetsreportage på mässan. Efter lunch och fria aktiviteter för barnen, vilket innebar en runda på egen hand för att utforska digitala innovationer och ta del av olika erbjudanden, läs godis 🙂 !!

Efter lunchen använde vi skärmen för att prata om källkritik. Vi visade barnen bilder som cirkulerat och delats otaliga gånger i sociala medier. En del bilder har faktiskt delats över 70´000 gånger. Frågan var är det sant eller falskt och hur vet man det?
En av bilderna var denna med kuddfodralet i regnbågsfärger med namnet Putin.

Falskkudde_1366

Vi brukar använda tidningen Metros Viralgranskaren som gräver djupt och grundligt när det dyker upp ”nyheter” som är otroliga eller väldigt hårt vinklade.

Vi pratade också om Instagram och hur det känns att få många eller inga Likes. En sak var barnen helt överens om och det var att det är tur att det inte finns en tumme som pekar nedåt! För då är det väldigt lätt att såra någon och det vill man verkligen INTE!

Vi hade också en väldigt bra diskussion med barnen om kedjebrev som delas på Instagram. Barnens uppfattning var att man inte delar vidare och att om det är otäcka och hotfulla brev så visar man en förälder!

645@70

Dagen gick superfort! När det var dags att gå ville ingen gå hem! Linneas Tweet får sammanfatta barnens och våra tankar om vår medverkan i Tänk Om montern.

bild 1

Tack alla härliga barn för en toppen dag och tack Tänk Om för att ni tog hand om oss så bra och för att vi fick vara med och bidra på mässan.

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.