IKT Fritids på SETT2015

zDU3cfZP_400x400
Efter två dagar på SETT mässan har vi fått massor med inspiration och träffat många kunniga pedagoger som arbetar med digitala verktyg i vardagen. Vi har också fått möjlighet att inspirera andra med hur vi arbetar med IKT fritids med fokus på schysst och säker på nätet.

Den 14 april var vår föreläsning en av många i Nacka kommuns monter. Det var föreläsningar om allt från vårt värdegrundsarbete på nätet, till samarbete med Sydkorea, elevbloggar, Google sites och ett globalt musikprojekt.

I montern fanns även en liten robot som vi nog måste skaffa till IKT fritids när vi arbetar med programmering! Romo heter hen! Man laddar ner en app på mobilen och stoppar den i en basenhet med larvfötter. Den lilla roboten ska programmeras för att följa en väg man byggt eller så kan Romo lära sig en färg på en boll och åka efter den och putta till den. När vi provade på mässan programmerade vi Romo på färgen orange, den lilla roboten for iväg och puttade på bollen tills den blev lite förvirrad och for iväg över golvet och ut i mässhallen. Romo hade fått ”syn” på en person med orange skor och en stor orange kasse. Det blev ett visst tumult och många glada skratt när den lilla roboten försökte åka upp på skorna på en väldigt överraskad person.

Romotive-Romo-1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.