#Rollis Stafettskrivning på sommarlovet

Kikade in på en av de sociala mötesplatser som många barn och unga brukar träffas på för att dela bilder, kommentera andras bilder och dela med sig av sina åsikter och upplevelser.

Under sommaren har några startat en slags stafettskrivning som den som är inloggad och är intresserad av kan delta i.

#Rollis är skrivs för att visa att man startar ett rollspel. Den som initierat rollspelet beskriver kort var handlingen utspelar sig och vilka personer och som ska ingå i berättelsen. De som vill delta gör en mall för sin karaktär med egenskaper, social status (oftast singel) och utseende. De som deltar anpassar sig efter hur den som modererar berättelsen startar historien.

Reglerna är enkla; inget snusk, alla uppträder schysst, historien ska ha en röd tråd och om någon måste logga ut så meddelar man det och försöker att få någon annan att ta över karaktären.
I de här berättelserna passar många på att skriva på ett sätt de förmodligen inte skulle göra vid en stafettskrivning i skolan. Under #Rollis kan man passa på att utforska en karaktär som är homosexuell, har cancer eller är mobbad tillsammans med oftast väldigt tillåtande medförfattare.

bild 1 (4)bild (11)

På den här plattformen utvecklar barn mellan ca 8-13 år sitt skrivande för att det är roligt. De gör det på sitt sätt med smileys och förkortningar som är anpassade för sociala medier vilket passar perfekt för denna typ av gemensam berättelse eftersom det är snabbt och effektivt.#Rollis återkommer ständigt med nya initiativtagare, nya miljöer och förutsättningar och en del deltar aktivt medan andra läser berättelserna. Här ges utlopp för fantasi och kreativitet utan att bli bedömd för om man har en korrekt meningsbyggnad, stavar rätt och använder stor bokstav och punkt.

Skrivglädje för att det är kul att skriva och interagera tillsammans med andra helt enkelt!
bild 2 (3) bild 2 (4)bild 3 (4)

4 tankar på “#Rollis Stafettskrivning på sommarlovet

  1. Jättekul spel! Jag har spelat detta sedan jag var nio och nu är jag tretton och spelar fortfarande! Man blir verkligen aldrig för gammal. 🙂

    • Vad roligt att dubbar fortsatt spela. Tycker du att spelet har utvecklats under dessa år till det bättre? Eller finns det funktioner som du sett har tagits bort, som du saknar ? Hälsningar IKT-fritids

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.