Får jag hålla din hand mitt barn?

Internets möjligheter är fantastiska! När barn kommunicerar med olika verktyg utvecklar de relationer som de kanske annars inte fått möjlighet till. Om man smyglyssnar på barnens Skype-konversationer en ikväll genom den stängda dörren, inser man tydligare som förälder att det här är viktigt och att de faktist umgås.

Relation och att bli bekräftad är det viktigaste som finns i barndomen och barnen har nu blivit smartare än oss vuxna! De jobbar MED verktygen INTE EMOT. De vill lära nytt och de hittar nya vägar. Det är nog bäst att vi vuxna följer med på dem på vägen och ibland håller deras händer när det blir svårt eller jobbigt. Och förklarar etik, moral och värdegrund dvs. vägleder våra barn på nätet och inte låter dem dem gå själva… ( för det skulle vi väl inte göra vid trafikinlärning eller vid någon annan fysisk aktivitet??)

Och vad är det värsta som kan hända?

Ibland debatteras det om att barnen inte är sociala i familjen längre, att man inte spelar brädspel eller tittar på en film tillsammans längre. Hur skulle det vara att vara med sin barn och skypa och spela? Vår uppfattning är att många barn skulle nog höja ögonbrynet om en förälder  frågade om den ”fick vara med” och kompisars reaktioner skulle vara ”vilken bra förälder som förstår” vilket höjer intresset av att bjuda in föräldrar, in i sociala aktiviteter på nätet!
”Det e bara å hänga på” som sonen sa här hemma..

Ja, tänke jag som skriver, det var ju ganska enkelt! Att bara hänga på. Det tror jag att alla föräldrar kan göra!

Tips för föräldrar finns på många ledande hemsidor men här är en länk:

http://www.barnperspektivet.se/teman/internet-mobil/ungas-vardag-pa-natet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.